Google Translate, folosit de hackeri pentru atacuri de tip phishing

Experții au găsit o nouă campanie de phishing care vizează utilizatorii Google Translate. Expertul în securitate Larry Cashdollar (Akamai SIRT) a scris recent pe Twitter despre acest subiect.  
Google Translate, folosit de hackeri pentru atacuri de tip phishing

Ținta acestei campanii de phishing sunt conturile Facebook și Google. Utilizarea aplicației Google Translate permite atacatorilor să utilizeze o pagină falsă (de phishing) dintr-un domeniu Google, anunță CERT-RO.

Când se utilizează serviciul Google Translate, se trimite un e-mail aparent din partea Google, cu o alertă de autentificare de pe un nou dispozitiv Windows.

În acel e-mail este încorporat un buton pentru ca utilizatorul să "consulte activitatea" pentru a afla mai multe informații despre amenințare. Dacă utilizatorul face clic pe link, îl va redirecționa către o altă pagină, solicitându-i datele de autentificare.

După ce atacatorii obține aceste informații, vor folosi aceste credențiale pentru a lansa un al doilea atac de phishing asupra contului utilizatorilor Facebook.

Protejează-te!

TAZ CyberSec, divizia de securitate cibernetică a TAZ, vă pune la dispoziție experiența, expertiza şi echipamentele necesare pentru a putea preveni şi combate atacurile informatice. Accesează cybersec.taz.ro pentru mai multe detalii.
DISTRIBUIE