Grupul TAZ.ro și-a dublat în 2022 afacerile și vizează expansiunea celor trei direcții de business

Grupul TAZ.ro, cu sediul în Cluj-Napoca și activități globale în sfera serviciilor cloud și datacenter, suport și mentenanță IT, dar și retail hardware și software, anunță dublarea cifrei de afaceri în 2022.

Anul trecut a însemnat, pentru grupul TAZ.ro, consolidarea liniilor principale de business, în paralel cu adăugarea unor servicii noi în portofoliu, în principal prin integrarea în ecosistemul TAZ.ro a unei entități rezultate din achiziția, cu un an înainte, a unei companii de pe piață, dar și prin investiții în know-how, infrastructură și resurse umane.

Grupul TAZ.ro a raportat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri de 10.022.000 RON, în creștere cu 60% față de 2021.

75% din venituri au fost obținute din core-business, adică serviciile IT și datacenter.

“La bilanț, anul 2022 s-a încheiat cu rezultate excelente pentru o dezvoltare conformă cu trendurile pieței de profil, dublarea cifrei de afaceri a grupului TAZ.ro, care a depășit 10 milioane de lei. Promisiunile sunt de consolidare a activității într-o continuă extindere liniară a serviciilor și a portfoliului de clienți”, a declarat Ionuț Istrate, Managing Director al grupului TAZ.ro și consultant IT.

Grupul TAZ.ro s-a format odată cu achiziția, în 2021, a companiei Save Data, lider pe piața românescă a serviciilor de recuperare de date, și redenumirea recentă a acesteia în TAZ IT INFRASTRUCTURE. Acum, grupul TAZ.ro este format din cele trei companii membre: TAZ IT SERVICES – unde au fost concentrate activitățile de cloud și datacenter, TAZ IT CONSULTING – cu focus pe servicii de support și mentenanță IT, și TAZ IT INFRASTRUCTURE – care reunește activitățile de retail hardware și software, recuperare de date și parteneriatele cu Microsoft, Cisco, Palo Alto și altele.

“Valorile si țintele noastre rămân și în 2023 îmbunătățirea continuă a calității serviciilor livrate către clientii noștri. Numărul de angajați a crescut la rândul său, urmărind curba ascendentă a cifrei de afaceri, iar odata cu aceasta a crescut și aria expertizei pe care o livrăm înspre clienții noștri”, a precizat Ionuț Istrate.

Grupul TAZ.ro a ajuns, la început de 2023, la un număr de 93 clienți din domenii precum dezvoltare software și servicii IT, servicii medicale, imobiliare, proiectare, producție industrială, transport, alimente, retail.