Microsoft oferă gratis aplicaţia Outlook pentru utilizatorii Mac

Utilizatorii laptopurilor şi desktop-urilor Apple pot folosi gratuit aplicaţia Outlook, un privilegiu de care nici cei care folosesc Windows nu se bucură încă.

Într-o mutare surprinzătoare, Microsoft a decis ca aplicaţia Outlook pentru Mac să devină gratuită, cu toate componentele sale, de la clientul de e-mail, la calendar şi însemnări, relatează news.ro.

Astfel, aplicaţia Outlook poate fi descărcată din App Store şi folosită fără licenţă sau plata abonamentului Microsoft 365.

Outlook pentru Mac poate fi folosit cu conturi de Outlook.com, Gmail, iCloud, Yahoo şi, în fapt, orice serviciu care oferă suport pentru protocolul IMAP.

În 2020, Microsoft a optimizat interfaţa aplicaţiei pentru a fi în ton cu liniile de design folosite de MacOS. Mai mult, Outlook rulează mai nou nativ pe chipset-urile dezvoltate intern de Apple.

Aplicaţia suportă şi tehnologia handoff implementată de Apple pe propriile dispozitive, ceea ce înseamnă că un e-mail început pe Mac poate fi scris mai departe de iPhone sau invers.

Cu aceeaşi ocazie, Microsoft anunţă că va reface aplicaţia Outlook pentru Mac, care va arăta şi va funcţiona într-un mod similar aplicaţiei web, Outlook.com.