TAZ.ro cumpără SAVE DATA și își completează portofoliul cu serviciile de recuperare de date

TAZ IT SERVICES, companie care activează pe piața de support IT și servicii specifice Data Center, a achiziționat furnizorul de servicii Save Data, specializat în recuperarea datelor  și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România.

„Achiziția vine în contextul în care ne dorim diversificarea portofoliului de servicii IT profesionale oferite clienților noștri și, în același timp, să oferim noi beneficii, traduse prin acces cu discount la serviciul de recuperare de date, clienților noștri cu abonamente de mentenanță. Ne așteptăm, după achiziție, la o creștere a cifrei de afaceri a grupului cu un procent între 10 și 15%”, a declarat Ionuț Istrate, Managing Director și consultant IT TAZ.ro.

Save Data trece printr-un proces de rebranding în urma căruia va deveni “Save Data by TAZ”.

Compania Save Data, înființată în 2009 la Cluj de antreprenorul Dan Sîrbu, oferă atât servicii B2B, cât și B2C, și este specializată în recuperarea datelor de pe diverse suporturi de stocare, precum hard disk, raid, stick USB, SSD, card SD sau microSD. Rata de succes în ceea ce privește recuperarea în siguranță a datelor de pe suporții de date defecți este de 90%.

Save Data oferă o evaluare gratuită a device-urilor defecte, iar recuperarea datelor se face în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță atât pentru dispozitivele analizate, cât și pentru datele prezente pe acestea.

De asemenea, Save Data este singura companie din Transilvania care are un laborator “Clean Room”, un mediu de lucru în care temperatura și umiditatea sunt controlate pentru a proteja echipamentele (suporturile de stocare) sensibile impotriva contaminării cu impuritățile din aer. Mediul este ventilat continuu cu aer filtrat, iar persoanele care lucreaza în laborator sunt obligate să poarte mănuși speciale, măști și un costum special de protecție care acoperă tot corpul, inclusiv capul, pentru a minimiza contaminarea. Un astfel de mediu controlat permite buna desfășurare a procesului de recuperare a datelor în condiții optime.

TAZ IT SERVICES este o companie IT clujeană cu o experiență de peste 13 ani. Suportul IT și dezvoltarea unor infrastructuri IT stabile și securizate sunt serviciile cu care compania a intrat pe piață, iar ele rămân şi astăzi la baza business-ului TAZ.

Pentru a completa portofoliul serviciilor, TAZ a dezvoltat un Data Center complet echipat, bazat pe soluțiile full redundante IBM Flex, care a permis să ofere clienților servicii de cloud, securitate - backup to cloud și disaster recovery. O a treia linie de business este reprezentată de consultanţă și vânzări de hardware și software. În ultimii ani, au fost puse bazele diviziei de securitate IT – TAZ CyberSec - răspunzând astfel solicitărilor venite din partea clienţilor şi partenerilor. În spatele succesului TAZ se află o echipă dinamică, în continuă specializare, cu cunoştinte avansate şi cu acces la cele mai noi tehnologii.

Mai multe detalii puteți obține pe site-urile celor două companii: TAZ.ro și SAVEDATA.ro.