STUDIU DE CAZ: Date restaurate în 6 ore, după ce serverele clientului nostru au ars în întregime într-un incendiu

Serviciul BACKUP TO CLOUD cu DISASTER RECOVERY, oferit de TAZ, și-a dovedit recent utilitatea în urma unui incident neprevăzut cu care unul dintre clienții noștri importanți s-a confruntat.

Clientul, a cărui infrastructură o întreținem de peste un an, activează în zona de producție. Hala în care se afla camera de servere a clintului fost cuprinsă de flăcari și a ars în totalitate, incendiul afectând iremediabil echipamentele de stocare a datelor.

Incidentul a fost reclamat echipei TAZ la ora 8 dimineața. Tehnicienii noștri implementaseră deja pentru client scenariul de BACKUP TO COUD cu DISASTER RECOVERY în datacenter-ul TAZ, astfel că, în urmatoarele 5-6 de la raportarea către noi a incidentului am reușit să restaurăm din backup toate serverele clientului distruse în incendiu (ultimul backup valid fiind la ora 23:00 din seara incidentului) si să le pornim în mediul nostru de cloud, oferind astfel clientului access securizat prin VPN la aceste servere (2.5 TB de mașini virtuale).

Clientul a putut, așadar, să își desfășoare in continuare activitatea, fără nicio pierdere de date, în ciuda incendiului devastator.

În paralel, clientul a plasat către TAZ comenzile pentru a reface infrastructura de date, iar în câteva zile de la incident totul a revenit la normal, printr-un upgrade al infrastructurii din locație cu servere, UPS-uri, switch-uri și firewall-uri de ultimă generație.

Ne dorim, bineînțeles, să avem cât mai puțini clienți afectați de scenariul de disaster, dar ne bucurăm că, în acest caz, am putut răspunde la timp și la calitatea promisă clientului nostru.

Vă recomandăm abonamentul de BACKUP TO CLOUD cu DISASTER RECOVERY, oferit de TAZ. 

Backup-ul de date este un proces de duplicare a datelor care permite preluarea setului duplicat după un eveniment de pierdere a datelor. Există numeroase tipuri de servicii de backup a datelor care ajută companiile și organizațiile să se asigure că datele sunt sigure și că informațiile critice nu se pierd în caz de dezastru natural, furt sau alt tip de urgență.

Pentru implementarea serviciului BACKUP TO CLOUD cu DISASTER RECOVERY puteți lua legătura cu noi AICI.

Serviciile noastre

IT Support, Cloud - Data Center, IT Security

Servicii de Suport si Management IT

Servicii de Desktop Management, Server Management şi Network Management cu suport inclus, design şi implementare, monitorizarea infrastructurii, consultanţă şi soluţii la cheie

Data Center

Soluţie profesională datacenter construită pe o structură de High Density Virtualisation furnizată de IBM, cu servicii redundante de alimentare curent, răcire, conexiuni internet, cluster HA, storage și rețelistică

Soluții Cloud & Backup date

Cloud computing este un concept modern, reprezentând un ansamblu de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii.

Servicii de recuperare a datelor

Datele dumneavoastră sunt foarte importante, iar atunci când se întâmplă să nu le mai puteți accesa, servicul TAZ de recuperare date este soluția pe care o căutați.

Cybersecurity & Compliance

Prin divizia TAZ CyberSec vă punem la dispoziție experiența, expertiza şi echipamentele necesare pentru a putea preveni şi combate atacurile informatice