TAZ.ro Newsroom | Rămâi la curent cu cele mai importante ştiri din domeniul IT, află ce soluții am implementat pentru clienții noștri
Clienții noștri cu contracte de suport beneficiază acum de o serie de servicii premium gratuite.
În cazul în care nu mai poți să îți accesezi contul de Facebook, este posibil ca cineva să îți fi schimbat datele de acces și contul să fi fost compromis. Iată ce ai de făcut.
Protejarea conturilor tale de social media este esențială pentru a-ți păstra informațiile personale în siguranță și a preveni accesul neautorizat.
Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) trege un semnal de alarmă pentru uilizatorii de telefone cu Android.
Asociatii TAZ IT SERVICES S.R.L. impreuna cu asociatii TAZ IT CONSULTING S.R.L. si TAZ IT INFRASTRUCTURE S.R.L. au hotarat fuziunea prin absorbtie.
Începutul de an a marcat o nouă etapă în ceea ce privește investițiile TAZ.ro în cele mai noi tehnologii, pe care le facem pentru a ține pasul cu nivelul de performanță și securitatea impuse de nevoile clienților noștri.
SPF, DKIM și DMARC sunt tehnologii concepute pentru a se asigura că e-mailurile pe care le primim sunt autentice și nu fac parte din escrocherii sau spam.
Pentru TAZ.ro, anul 2023 a însemnat atingerea bornei de 15 ani pe piața IT din România, dar și un an în care am consolidat relația cu partenerii și am dezvoltat portofoliul de clienți.
Tehnologia deepfake este din ce în ce mai întâlnită în promovarea tentativelor de fraudă online, în special cele care se propagă prin intermediul postărilor sponsorizate pe social media (Meta, Google etc).
Falsele oportunități de investiții propagate de infractori cibernetici pe rețelele sociale se folosesc inclusiv de noile tehnologii, cum ar fi inteligența artificială.
TAZ.ro a sărbătorit, alături de clienți, parteneri și angajați, 15 ani de "technology across zones".
Atacurile ransomware au crescut anul acesta cu 60% față de anul trecu.
Un grup de hackeri ruși a coordonat atacuri de tip phishing pe Microsoft Teams, pretinzând că lucrează pentru centrul de asistență tehnică, pentru a fura informații de la zeci de organizații globale.
Numărul companiilor care beneficiază de serviciile a depășit cifra de 70.
În ultimii ani, paginile de rețele sociale au devenit bunuri valoroase pentru infractorii cibernetici. Conturi sau pagini deturnate sunt folosite drept panouri publicitare digitale.
Randamentul anual promis clienților, dar şi răspândirea iPhone-urilor au făcut ca noul serviciu financiar lansat de Apple, disponibil deocamdată doar în SUA, să aibă succes.
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează, vineri, asupra unor vulnerabilităţi critice care afectează dispozitive mobile cu sistem de operare Android.
ANAF, la sesizarea unui contribuabil, a identificat următoarea situație: o persoană folosea, fără drept, o calitate oficială - inspector superior ANAF - și solicita sume de bani în numele instituției.
Utilizatorii laptopurilor şi desktop-urilor Apple pot folosi gratuit aplicaţia Outlook, un privilegiu de care nici cei care folosesc Windows nu se bucură încă.
Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia chineză de clipuri video TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate, a declarat un oficial european.
Grupul TAZ.ro, cu sediul în Cluj-Napoca și activități globale în sfera serviciilor cloud și datacenter, suport și mentenanță IT, dar și retail hardware și software, anunță dublarea cifrei de afaceri în 2022.
Noul nostru client va beneficia de servicii de suport level 3 și consultanță în ceea ce privește infrastructura IT.
Dan Cîmpean, Director al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), a vorbit despre securitatea cibernetică, felul în care pot fi sustrase informațiile personale și ce putem face pentru a ne proteja cât mai bine de as
Un robot a rupt un deget al unui băiețel de șapte ani în timpul unei partide de șah la Moscova, săptămâna trecută, relatează presa rusă, potrivit BBC.
Cercetătorii în domeniul securității îi îndeamnă pe părinți să supravegheze activitățile online ale copiilor, după ce au descoperit un grup de hacking pe Discord, o rețea populată de adolescenți.
Cel mai nou MacBook Pro de 13 inci de la Apple, cu un procesor proprietar Apple M2, este mai lent decât modelul de acum un an, cu M1.
Avem două vești bune în acest sfârșit de spătămână, pe care de abia am așteptat să le împărtășim cu voi!
Securizarea stațiilor de lucru (PC-uri, laptopuri) și a altor dispozitive conectate la rețele, cu sau fără fir, este o condiție esențială pentru asigurarea confidențialității și autenticității datelor sensibile.
Serviciul BACKUP TO CLOUD cu DISASTER RECOVERY, oferit de TAZ, și-a dovedit recent utilitatea în urma unui incident neprevăzut cu care unul dintre clienții noștri importanți s-a confruntat.
Atacatorii continuă să se folosească de conturi compromise (sau nou create) de social media pentru a lansa atacuri de tip phishing sau scam împotriva utilizatorilor.
TAZ IT SERVICES a achiziționat furnizorul de servicii Save Data, specializat în recuperarea datelor și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România.
Celor peste 50 de companii de a căror infrastructură IT avem grijă zi de zi cu ajutorul celor 15 tehnicieni TAZ li s-au adăugat recent alte patru.
Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie recomandă folosirea unor parole îmbunătăţite pentru mai multă siguranţă pe internet. Parolele formate din trei cuvinte aleatorii sunt mai eficiente decât folosirea uno
Microsoft a raportat o vulnerabilitate de tip zero-day (CVE-2021-40444), a cărei exploatare permite executarea de la distanță a unui cod malițios pe computerele victimelor.
O nouă campanie de malware care afectează terminalele mobile cu sistemul de operare Android şi iOS a fost identificată de către specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Serviciului Român de Informaţii (Centrul Naţional Cyberint).
Protocolul Remote Desktop (RDP) de la Microsoft a fost marcat de erori și bug-uri de securitate, ceea ce înseamnă că trebuie să luați anumite precauții atunci când utilizați RDP pentru conexiuni la distanță.
Proiectul de cercetare Mammoth, care utilizeaza telemetria Symantec (acum NortonLifeLock) confirma ceea ce toti banuiau.
O serie de entităţi publice şi private din România au fost puternic afectate de valuri succesive de atacuri cu malware-ul de tip bancar Emotet, în ultimele luni, informează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.
În perioada restricțiilor determinate de răspândirea pandemiei COVID-19, la nivel mondial a crescut numărul persoanelor care lucrează de la distanță, pentru compania sau instituția unde sunt angajate. În acest scop, utilizatorii folosesc adesea conexiuni Remote Desktop, care permit conectarea la distanță.
O mulțime de companii și-au instruit angajații să lucreze de acasă, după introducerea măsurilor împotriva COVID-19. Acest lucru a făcut ca disponibilitatea sistemelor de lucru la distanță să devină critică.
Cea mai recentă ameninţare cibernetică se poate instala chiar în încărcătorul mobilului, prin intermediul unui malware.
Într-un raport publicat la începutul lunii iunie, cercetători de la Shadowserver Foundation au lansat un avertisment către companiile care lasă imprimantele expuse online.
Cu toate că au trecut mai puţin de două luni de la decretarea stării de urgenţă, am observat deja în piaţă diverse tipologii de gândire antreprenorială – mai puţin sau mai mult orientate spre recomandările de "best practice".
Licenţe free pentru programe esenţiale în situaţiile în care angajaţii companiei lucrează în sistem "work from home".
Iată o serie de recomandări pentru cei care lucrează sau urmează să lucreze de acasă în perioada următoare.
Tentativele de păcăleală prin scam-uri de tip sextortion își fac din nou apariția în e-mail-urile utilizatorilor.
Pe măsură de tot mai mulţi angajaţi aleg izolarea în propriile locuinţe şi îmbrăţişează conceptul "work from home", ne confruntăm o creştere semnificativă a utilizării conexiunilor private de Internet, ceea ce generează riscuri.
Deoarece zilnic incercam sa fim mai buni si mai profesionisti in cadrul parteneriatului pe care il avem, as vrea sa vin in intampinarea provocarilor lansate de situatia actuala din lume si sa va asigur de intregul nostru sprijin si dedicare cu instrumente
În ultima lună am adăugat cinci noi clienți în portofoliul companiei.
Ne bucurăm să vă prezentăm noua identitate TAZ.ro, realizată de designerul Veronica Moigrădan în cadrul unui proiect coordonat de agenţia Sagga.Digital.
Ziua siguranţei pe internet (Safer Internet Day) este marcată în acest an la data de 11 februarie.
În ultimele zile, mulţi dintre clienţii noştri au primit un e-mail care părea să fie trimis de pe calculatorul lor, în care erau anunţaţi că sistemul este compromis şi li se cerea o sumă de bani în bitcoin pentru a nu distribui materiale compromiţătoare.
În 14 ianuarie 2020 se încheie perioada de asistență extinsă pentru Windows 7.
Încheiem luna decembrie cu trei noi clienţi din zone diverse ale eco-sistemului social si economic din România.
Calitatea serviciilor IT - Support, Management, Data Center, Cloud, Audit - oferite de TAZ.ro atrage în portofoliul companiei noi clienţi.
Actriţa americană Alexis Bledel, star al serialului „Fetele Gilmore/ Gilmore Girls", a fost desemnată cea mai periculoasă celebritate online în 2019, deoarece o căutare a numelui acesteia pe internet poate infecta computerele cu viruşi.
În ultima perioadă, am fost preocupaţi de securizarea datelor din infrastructurile clienţilor noştri, în contextul în care zilnic apar noi amenințări (ransomware, viruși, atacuri).
Un program de imitare a vocii a fost folosit într-un furt masiv, de sute de mii de dolari, iar insolitul caz de jaf cu ajutorul inteligenţei artificiale ar fi unul dintre primele făcute publice, potrivit The Washington Post, citat de Mediafax.
HDD este prescurtarea de la Hard Disk Drive și este un tip de unitate de stocare disponibilă pe piață încă din anul 1956, explică TechCafe.
Google își avertizează utilizatorii de Chrome că unele dintre parolele acestora ar putea fi compromise.
Comisia Europeană a publicat rezultatele unui Eurobarometru, cu ocazia bilanţului care a marcat primul an de la aplicarea Regulamentului general al UE privind protecţia datelor, care indică faptul că europenii sunt relativ bine informaţi.
WhatsApp a transmis că există indicii că atacul cibernetic ce a exploatat o vulnerabilitate a aplicaţiei de mesagerie online a fost comis de un actor statal care utilizează o tehnologie de monitorizare şi spionaj dezvoltată de o companie privată,.
Ţi-ai pus numele mic la parola? Sau numele formaţiei preferate? Sau "123456"? Schimbă-ţi imediat parola, hackerii o vor ghici imediat.
TAZ IT SERVICES oferă servicii de mentenanță a infrastructurii IT pentru Colegiul Medicilor Cluj.
Cel puțin unei părți a utilizatorilor noi, care și-au creat cont pe Facebook în ultima perioadă, ca parte a procesului de înregistrare le-a fost cerută parola de la contul de e-mail folosit pentru logarea pe Facebook, potrivit Profit.ro.
România a ocupat, în 2018, locul al cincilea mondial în ceea ce priveşte viteza de Internet, după Singapore, Suedia, Danemarca şi Norvegia, lucru care însă a atras, pe lângă beneficii, şi riscuri cibernetice.
TAZ IT SERVICES a semnat un contract de mentenanţă a infrastructurii IT cu Eurial Invest Cluj, dealerul auto pentru brandurile Peugeot şi Citroen.
O echipă de cercetători de la universităţile Purdue şi Iowa, din Statele Unite, au realizat o lucrare ştiinţifică în care demonstrează că reţelele 4G şi 5G prezintă o serie de noi vulnerabilităţi, breşe prin care toate telefoanele inteligente şi dispozitivele pot fi accesate de către hackeri.
Experții au găsit o nouă campanie de phishing care vizează utilizatorii Google Translate. Expertul în securitate Larry Cashdollar (Akamai SIRT) a scris recent pe Twitter despre acest subiect.
Dacă ţi-e uşor să vorbeşti cu oamenii, să explici şi să te faci înţeles, dacă ai cunoştinţe şi chiar experienţă în sisteme de operare şi hardware, dacă eşti obişnuit să rezolvi problemele şi ai o atitudine pozitivă, dacă eşti o fire sociabilă, ai energie şi eşti obişnuit cu munca pe teren...
Aproape jumătate dintre români (49%) sunt interesaţi de protecţia datelor financiare, de accesul la internet banking sau datele cardurilor, în timp ce peste o treime (37%) au fost ţinta unui atac de tip phishing.
Continuăm trendul de susţinere a unui nivel de top al serviciilor de tip datacenter oferite clienţilor noştri.
Numărul utilizatorilor de internet care au căzut victime ale atacurilor cu programe ilegitime de mining de criptomonede a depăşit, în acest an, cinci milioane, la nivel global, în creştere cu peste 83% faţă de anul anterior, reiese dint
Costurile atacurilor cibernetice au crescut dramatic în ultima perioadă, la 600 de miliarde de dolari la nivel global în 2017, a declarat Nona Gorgos, IT consultant, la conferinţa "Insurance in the Digital World".
Adoptarea Regulamentului General privind Protecţia Datelor (General Data Protection Regulation - GDPR) nu a determinat o reducere considerabilă a numărului de e-mailuri de tip Spam pe care mulţi internauţi continuă să le primească.
Peste jumătate dintre români (53%) folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe dintre conturile lor, iar cea mai mare parte dintre aceştia (36%) alege o combinaţie între numere şi cuvinte atunci când aleg parola respectivă.
Companiile mici, cu mai puţin de 50 de angajaţi, pot fi o ţintă profitabilă pentru infractorii cibernetici pentru datele pe care le deţin, atât ale clienţilor cât şi ale angajaţilor.
Actriţa şi modelul Ruby Rose, cunoscută pentru rolul din serialul Netflix ''Orange Is The New Black'', a fost desemnată celebritatea al cărei nume reprezintă ''cea mai periculoasă'' căutare online-
Majoritatea adolescenţilor care folosesc social media au conturile "la liber", nesecurizate, expunându-se pericolelor aferente şi putând deveni ţinte ale infractorilor din mediul online.
Platforma de socializare Reddit a fost victima unui atac cibernetic care a permis accesul hackerilor la informaţii ale utilizatorilor datând din perioada 2005-2007, printre care şi adrese de email, a informat compania americană, potrivit AFP.
TAZ.ro lansează CYBERSEC, un pachet integrat de servicii de securitate adaptat erei digitale în care se dezvoltă business-ul tău, şi organizează conferinţa "GDPR Made Easy".
Regulamentul general privind protecția datelor (pe scurt, GDPR) asigură protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.